Klassiek Ballet

Bij klassiek ballet denk je meteen aan sierlijke bewegingen en het staan op je tenen. Maar ballet is veel meer dan dat! Het vereist sprongen, draaien en souplesse. Om dit te kunnen beheersen, is kracht, een goede houding en veel oefening nodig.

In onze balletlessen leren wij je de techniek en helpen we je deze eigen te maken. We doen oefeningen aan de barre en in het midden van de zaal (au milieu). Hierbij leer je de juiste spieren aan te spannen die nodig zijn om de bewegingen correct uit te voeren.  Denk ook aan de expressieve en artistieke vaardigheden die je ontwikkelt.

We bieden verschillende niveaus voor verschillende leeftijdsgroepen aan.

Vanaf 7 jaar

Nieuw dit seizoen is de basistechniek les speciaal voor leerlingen van 15 jaar en ouder 

Basistraining Klassiek ballet

Heb je altijd al op Klassiek Ballet gewild maar is het er nooit van gekomen? Of heb je het vroeger als kind gedaan en zou je het nu weer willen oppakken?

Dan is deze les voor jou! De basistechniek van ballet pakken we op verschillende manieren aan. We doen oefeningen op de grond, aan de barre en in het midden. Zo leer je welke spieren je wanneer moet aanspannen voor bepaalde bewegingen. Wat een goede houding en placering van het lijf is om de oefeningen goed uit te voeren.

Deze les kan helpen om makkelijker in een bepaalde groep in te stromen, maar het kan ook fijn zijn om de puntjes op de i te zetten van wat je al weet. De les is 30 min en kan als losse les worden gedaan maar  is ook goed te combineren met de Klassiek Ballet les die erna volgt.

Leeftijd: 15 jr en ouder

Spitzen

Spitzen les is altijd in combinatie met een klassiek ballet les. De docent geeft aan wanneer je op spitzen mag gaan staan. De voeten moeten volgroeid zijn daarbij moet je genoeg klassiek ballet techniek beheersen om de juiste spieren aan te spannen. Het vergt veel kracht en juiste houding die na jaren les is ontwikkeld.

Vind je balans en kracht op de toppen van je tenen!

Jazzdance

Ontdek een energieke en veelzijdige dansstijl – Jazzdance!

Swingend, ontspannend en leerzaam – dat zijn de kenmerken van Jazzdance. Deze dynamische dansstijl omvat geïsoleerde bewegingen van verschillende lichaamsdelen, zoals het hoofd, de schouders en het bekken, evenals vloeiende bewegingen van het hele lichaam. Of het nu strak, zacht of swingend is, de muziek vormt de inspirerende leidraad. Van hedendaagse hits op de radio tot filmmuziek en minder bekende nummers, Jazzdance put uit een breed scala aan muziekstijlen.

Net als bij klassieke dansstijlen, zoals klassiek ballet, wordt bij Jazzdance gewerkt aan houding en techniek. De lessen zijn echter iets losser en laagdrempeliger, waardoor iedereen gemakkelijk kan instappen. De les begint met een opwarmfase en techniekoefeningen, gevolgd door dynamische bewegingen die diagonaal of door de hele zaal gaan. Vervolgens passen we het geleerde toe in verschillende danscombinaties.

Er zijn verschillende niveaus en leeftijds groepen waarin je steeds meer leert wat jazzdance inhoudt.

Vanaf 7 jr

Moderne Dans

Moderne dans ontstond in de eerste helft van de twintigste eeuw als reactie op de klassieke ballettechniek. Het wordt ook wel “contemporary” genoemd en omvat een verzameling stijlen binnen het moderne dansgenre.

Onze lessen bestaan uit verschillende onderdelen, zoals floorwork, technische oefeningen en een choreografie als afsluiting. In de moderne choreografieën komen gevoelens en emoties op indrukwekkende wijze tot uitdrukking.

Onder de beroemde moderne danspioniers bevinden zich inspirerende namen als Isadora Duncan, Martha Graham, Jose Limon en Merce Cunningham.

Vanaf 14 jaar

Kinderdans

Zodra kinderen muziek horen, beginnen ze te bewegen. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met de basistechnieken van verschillende dansvormen. We werken aan doelstellingen zoals langzaam-snel, klein-groot, zacht-strak bewegen.

We besteden ook aandacht aan sociale interactie, hoe je jezelf beweegt in relatie tot anderen, zowel als duo of individueel. Van vrij dansen tot gerichte oefeningen, we geven de ruimte om te ontdekken wat dans allemaal kan bieden.

Elke les wordt gedurende enkele weken herhaald, waarbij de oefenstof indien nodig wordt aangepast met verdieping, meer uitdaging of juist eenvoudiger opdrachten.

Spring, huppel en trippel met ons mee op klassieke muziek, liedjes van Kinderen voor Kinderen, populaire muziek en traditionele kinderliedjes.

Leeftijd: 4/5 jaar, basisschool groep 1-2.

Dansoriëntatie

In deze lessen leren kinderen de basistechnieken van verschillende dansstijlen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een warming-up doen met bewegingen uit jazzdance of hiphop, oefeningen aan de barre van klassiek ballet uitvoeren en in het midden van de les zich concentreren op houding en dansvariaties.

Vind je het leuk om aan de barre te staan of juist in het midden van de zaal te springen op opzwepende muziek? In deze les kom je erachter. Na een jaar kun je kiezen welke danstechniek je verder wilt gaan volgen.

Leeftijd: 6/7 jaar, basisschool groep 3

Pre ballet

Deze les is speciaal voor onze jonge dansertjes! Soms weet een kind al dat Klassiek ballet is wat hij of zij wil.

Passend bij de leeftijd, worden de beginselen van klassiek ballet aan geleerd. Korte oefeningen worden met elkaar afgewisseld en ook gaan we al echt aan de barre staan. Tijdens de improvisatie kan er met vrije bewegingen lekker door de hele zaal worden gedanst

Leeftijd 6 jaar

Peuterdans

Ontdek samen met je peuter de vreugde van dansen tijdens onze les. Op diverse muziekstijlen kunnen jij en je kleintje samen bewegen, variërend van grote en kleine bewegingen tot snelle en langzame danspassen.Terwijl jij en je peuter samen dansen, worden niet alleen de motorische vaardigheden verbeterd, maar ook de coördinatie en het gevoel voor ritme gestimuleerd.

Moedig je peuter aan om te imiteren en jouw bewegingen na te doen. Dit creëert niet alleen een speelse sfeer, maar bevordert ook een gezonde ouder-kindinteractie.

De diversiteit van peuterdans sluit goed aan bij onze Kinderdans lessen. Hierdoor wordt de overgang tussen de lessen soepel en plezierig.

Leeftijd: 2/3,5 jaar

Dansfit

Dansfit is een mix van verschillende dansstijlen zoals jazzdance, moderne dans en klassiek ballet. In de les werken we op een prettige dansante manier aan conditie, kracht en souplesse. Vanuit de eigen mogelijkheden werken staat hierbij centraal. 
De les zal bestaan uit een warming up, kracht- en balansoefeningen, een danscombinatie en een cooling down.
Danservaring is niet nodig, dansfit is geschikt voor iedereen die lekker wil bewegen op muziek. Maak je hoofd leeg en ondertussen je lichaam sterker en flexibeler.